لیست اختراعات حسين بابايي
نمايش و كنترل پيوستة آلودگي موجود در هواي كارخانهها، آزمايشگاهها، بيمارستانها و حتي خيابان ها ضروري شده است. به همين دليل، توسعه انواع آشكارسازهاي گاز اهميت بيشتري يافته است. در اين اختراع براي اولين بار در ايران يك نمونه مهندسي براي توليد صنعتي حسگر گاز عمومي بر اساس اكسيد قلع با افزونه نانو ذرات پلاتين ساخته شده خط توليد پايلوت براي آن طراحي گرديده است. به منظور توليد صنعتي كاملاً غير وابسته حسگر گاز، تمامي دستگاه ها و تكنولوژي هاي لازم براي توليد پايلوت توسط مخترعين طراحي و ساخته شده است. بهبود ويژگي هاي حسگر با ترسيب نانو ذرات پلاتين بر روي سطح حساسه اكسيد قلع ممكن شده است. از ويژگي هاي اين اختراع بكارگيري خط توليد ساده تكنولوژي قابل دسترس و ارزان قيمت است كه قابليت توليد انبوه حسگرهاي گاز در داخل كشور را فراهم مي كند. حسگرهاي ساخته شده از نظر طول عمر، حساسيت به گاز و سرعت پاسخ بررسي عملي گرديدند، نتايج حاكي از مناسب بودن محصول اين اختراع براي استفاده هاي خانگي و صنعتي مي باشد.
سامانه آزمایشگاهی اسپری پیرولیز برای ساخت لایه های نیمه هادی های اكسید فلزی با كنترل برخط هدایت لایه
توليد فيلم هاي اكسيد فلزي همراه با كنترل پارامترهاي كيفي آن از قبيل مقاومت الكتريكي، ضخامت، مورفولوژي، ميزان شفافيت و ...، دغدغه عرصه هاي متنوعي از صنعت ميكروالكترونيك و الكترونيك نوري از جمله حسگرهاي گاز، سلول هاي خورشيدي، پيل هاي الكتريكي و الكترودهاي شفاف است. روشهاي مختلف و متنوع لايه نشاني كه هريك قابليت كنترل يك يا چند پارامتر را دارند، وجود دارد. روش اسپري پيروليز بر مبناي تجزيه شيميايي محلول اوليه در مجاورت و يا بر روي زيرپايه گرم، باب جديدي را در تكنولوژي لايه نشاني فيلم هاي اكسيد فلزي و نانو پودرهاي اين مواد به صورت كنترل شده باز كرده است. موضوع اختراع حاضر طراحي و ساخت سامانه اسپري پيروليز در مقياس آزمايشگاهي است. اين روش، دستيابي به فيلم هاي اكسيد فلزي در گستره وسيعي از مقاومت الكتريكي سطحي (از چند صد مگا تا كمتر از صد اهم برمربع) با ضخامت هاي متنوع (از چند ده نانو تا يك ميكرومتر) را ممكن مي سازد. لايه هاي ساخته شده در ساخت حسگرهاي گاز، ادوات الكترنيكي-نوري و خصوصاً سلول هاي خورشيدي قابل مصرف است.
اندازه گيري فشارهاي كم براي بسياري از كاربردهاي علمي و صنعتي در زمينه هاي فيزيك، شيمي، متالورژي، الكترونيك، پزشكي، صنايع غذايي، پتروشيمي، هوافضا و غيره حائز اهميت است. خصوصاٌ كه در سال هاي اخير علاقه به فنآوري خلاء بخاطر نقش كليدي آن در فنآوري هاي پيشرفته و نانو به شدت رشد نموده است. از طرف ديگر، وجود دستگاهي كارآمد و مناسب قيمت براي اندازه گيري دقيق ميزان خلاء در محدوده ي وسيع از فشار حائز اهميت است. حادث شدن اختلاف پتانسيل الكتريكي به دليل وجود اختلاف دمايي در يك بدنه جامد را اثر سيبك مي گويند. در اختراع حاضر، ابتدا ارتباط بين اثر سيبك در بدنه ي نيمه هادي سراميكي و فشار محيط اطراف آن بيان شده، سپس از اين ارتباط براي اندازه گيري فشار محيط استفاده مي شود. موضوع اختراع حاضر دستگاهي است كه براي اولين بار امكان اندازه گيري فشارهاي كم را برپايه اندازه گيري اثر سيبك براي صنعتگران و پژوهشگران فراهم مي سازد.
بيماري نقرس از زمان هاي دور در انسان ها وجود اشته است. اين بيماري باعث درد شديد مفاصل شده و زندگي روزمره بيماران را تحت تاثير خود قرار خواهد داد و مشكلات عديده ي اجتماعي و اقتصادي براي آنها بوجود مي آورد. براي رفع اين مشكل دارو هاي زيادي استفاده مي شود كه به علت مصرف خوراكي، داراي عوارض سيستميك و همچنين تداخلات دارويي متعددي مي باشند. از اين رو دستيابي به يه درمان موثرِ موضعي مي تواند كمك شاياني به بهبود وضعيت بيماران بكند. اين پماد جهت بهبود درد مفاصل در بيماري نقرس توليد شده است. مصرف اين دارو به صورت موضعي بوده و به همين علت عوارض جانبي آن نيز بسيار كم مي باشد. دارو به رنگ سبز روشن با قوام خميري مي باشد و بوي آن ملايم مي باشد.
اين اختراع به سامانه هاي خلاء مربوط است. استفاده از سيستم هاي خلاء در بسياري از كاربردهاي آزمايشگاهي و صنعتي براي ايجاد محيطي با قابليت كنترل فشار هوا و عاري از آلودگي حائز اهميت است. در لايه نشاني مواد، به روش هاي تبخير حرارتي، تبخير با شعاع الكتروني، كندو پاش و غيره نيز محفظه هاي خلاء وسيله اصلي كار مي باشند. در عمليات درون اين محفظه ها، مشاهده مستقيم فرآيند، ابزاري قدرتمند براي كنترل كيفيت و درك فيزيكي فرآيند در حال اجراست. در اين سامانه ها، محفظه مورد استفاده عمدتا از جنس استيل مي باشد و براي مشاهده فقط پنجره كوچكي از شيشه در نظر گرفته مي شود. وزن زياد و محدوديت ديد، حتي براي يك نفر، از جمله مشكلات محفظه از جنس استيل است. محفظه هاي شيشه اي گزينه اي مناسب براي محفظه خلاء نيستند، چرا كه علاوه بر وزن زياد شكننده بوده و در صورت شكست تحت خلاء مي توانند خطرناك باشند. موضوع اختراع حاضر استفاده از پليمرهاي شفاف مانند پلي متيل متاكريلات (PMMA) به عنوان محفظه سامانه است كه بمراتب از استيل و شيشه سبكتر مي باشد. همچنين امكان مشاهده درون دستگاه را براي تمام افرادي كه دور دستگاه حاضرند ميسر مي سازد.
دستگاه خودكار اندازه¬گيري ضريب سيبك و ضريب مقاومت الكتريكي براي كاربردهاي علمي، پژوهشي و صنعتي بسيار حائز اهميت است. در سال¬هاي اخير به دليل كاهش انرژي¬هاي فسيلي و كمبود منابع انرژي در دسترس، علاقه به پديده¬ي ترموالكتريك بخاطر تبديل گرماي تلف شده در محيط و سامانه¬هاي صنعتي و غير صنعتي به انرژي الكتريكي به شدت افزايش يافته است. ضريب سيبك و ضريب مقاومت الكتريكي دو پارامتر مهم در تعيين كارايي يك ماده براي تبديل انرژي حرارتي به انرژي الكتريكي هستند. از اينرو، اندازه¬گيري اين دو پارامتر براي مواد مختلف به طور قابل ملاحظه¬اي در حال افزايش است. فقدان يك دستگاه خودكار، دقيق، با درجه¬ي آزادي بالا و ساخت داخل مشخص تر شده است. موضوع اختراع حاضر دستگاه خودكاري است كه امكان اندازه¬گيري اين دو ويژگي ماده ترمواكتريك را به راحتي و سرعت براي پژوهشگران و صنعتگران حوزه-ي ترموالكتريك فراهم مي¬سازد.
اين اختراع با به كار بردن ماده متيل سولفونيل متان(MSM) يا دي متيل سولفون كه باعث افزايش ميزان نفوذ پذيري سلول هاي مخاطي در محل مورد نظر مي شود، قدرت اثرماده بي حسي را افزايش داده و عمق اثر را نيز بيشتر مي كند، همچنين باعث كوتاه شدن زمان اثر ماده بي حسي مي گردد. با توليد اين محصول مي توان تجربه تلخ تزريق هاي دردناك دندانپزشكي را برطرف كرد، همكاري و اعتماد كودكان را جلب كرد و در زمان دندانپزشك از طريق كوتاه شدن زمان استفاده تا حصول بي حسي صرفه جويي كرد.
در اين طرح با استفاده از روش خازني و در نظر گرفتن ابعاد هندسي و نازل و كار و شرايط صنعتي موجود فاصله ياب خاصي طراحي و ساخته شده است كه مي تواند فاصله نازل ليزر را تا كار ثابت نگه داشته تا برش ليزر به خوبي انجام شود. در اين روش با استفاده از برنامه ريزي يك PLC كل پروسه كنترلي انجام مي شود. براي فهم بيشتر به شكل 1 مراجعه شود. اين نوع فاصله ياب مي تواند در دستگاههاي برش دو بعدي و همين طور سه بعدي (روباتيك) مورد استفاده قرار بگيرد.
سيستم هاي انتقال حرارت يكي از مهم ترين دغدغه هاي كارخانه ها و صنايعي است كه به نوعي با توليد گرما و انتقال آن رو به رو مي باشند. در اين شرايط استفاده از سيستم هاي انتقال دهنده ي حرارت پيشرفته و بهينه، كاري اجتناب ناپذير است. براي افزايش انتقال حرارت، عموما چارهخ اي جز افزايش سطح انتقال حرارت و يا بهبود خواص انتقال حرارتي سيال حامل نمي باشد. يكي از روش هاي متفاوتي كه به منظور افزايش انتقال حرارت با حفظ وضع موجود يك سيستم از نظر سطح انتقال حرارتي سيال حامل نمي باشد. يكي از روش هاي متفاوتي كه به منظور افزايش انتقال حرارت با حفظ وضع موجود يك سيستم، از نظر سطح انتقال حرارت و نوع سيال حامل مورد استفاده قرار مي گيرد، استفاده از امواج فرا صوت است. اين امواج با ايجاد يك سري جريان جابجايي اجباري بدون استفاده از پمپ موجب افزايش انتقال حرارت از سطوح گرم مي شود. با توجه به اينكه امواج فراصوت نياز به لوله كشي و پمپ ندارد و از سوي ديگر بر روي جداره هاي يك مبدل حرارتي بدون تغيير عمده در طراحي آن قابل استفاده مي باشد، در مواقعي كه امكان افزايش سطح انتقال حرارت و يا تغيير سيال حامل وجود ندارد مي توان از امواج فراصوت براي انتقال حرارت بهتر استفاده كرد.
اين كولها از جنس پلي اتيلن سنگين بوده و عمر متوسط آنها بيش از 50 سال مي باشد با توجه به سابقه طولاني حفر و استفاده از قنات در ايران جهت جلويگري از ريزش سقف و جلوگيري از نشت قنات و سهولت عبور كارگران در قنات براي لايروبي آن در قديم از حلقه هاي سفالين استفاده مي كردند كه در حال حاضر نيز جنس اين كولها سيماني مي باشد كه داراي معايب زير است: 1- بسيار سنگين هستند بطوريكه حمل و نقل و نصب آن در داخل قنات با توجه به محدوديت فضا بسيار مشكل است. 2- هنگام جابجايي و حمل از كارگاه تا محل نصب احتمال شكستن بسيار بالاست. 3- بعلت فرسايش سيمان داخل قنات عمر كوتاهي دارند. 4- بعلت كوتاهي عمر احتمال شكستن هنگام عبور كارگران در قنات و آسيب به آنها زياد است. 5- بعلت وزن زياد هنگام حمل ونقل و پايين بردن از دهانه چاه احتمال سقوط و صدمه به افراد زياد است و معايب ديگر از اينرو اينجانب با توجه به سابقه طولاني در ساخت لوله و پروفيلهاي پلي اتيلن و سيستمهاي آبياري به فكر ساخت اين كولها از جنس پلي اتيلن افتادم و با توجهه به اينكه ساخت آن با قالب هزينه بسيار بالايي در بر دارد آنرا بصورت كاملا ابتكاري از لوله و پروفيل پلي اتيلن ساختم.
موارد یافت شده: 21